Tina Wiman

Föreläsning – Barn som bråkar

Eftersom barn vanligtvis beter sig som barn är det önskvärt att vuxna beter sig som vuxna.
ur Barn som Bråkar

Barn som bråkar

En populär föreläsning av en författare till boken Barn som bråkar, om vardagliga utmaningar kring känslostarka barn och ungdomar. Målet är en lugnare, enklare och gladare vardag.
Stacks Image 546
Barnen bråkar, skriker och gör inte som du säger. Eftersom upprörda känslor smittar är risken stor att du snart är lika arg som ditt barn.

Ibland känns det som om man inte gör annat än bråkar med barnen. Kom och lyssna på en populär föreläsning om hur känslor smittar, varför konflikter blir till bråk och hur du kan ställa krav på ett sätt som fungerar – i stället för att leda till kaos.

Med avstamp i psykologisk forskning och ett lågaffektivt förhållningssätt får du lära dig mer om att hantera och förebygga konflikter, lugna upprörda känslor och ta reda på vad som gick snett. Du lär dig också om hjärnans utveckling, varför vissa personer alltid säger nej, och hur du kan se till att svåra situationer inte uppstår igen.

Målet är en lugnare, enklare och gladare vardag, där både barn och vuxna kan utvecklas och trivas tillsammans.

Målgrupp: Föreläsningen kan rikta sig till yrkesverksamma inom t ex förskola, skola eller omsorg, eller till föräldrar och andra anhöriga, efter överenskommelse.
Ur innehållet:
  • När blir konflikter till bråk?
  • Vems är problemet?
  • Ställer du krav på sätt som fungerar?
  • Vem är det som bråkar?
  • Vi ska se till att det inte händer igen
  • Hjärnforskning och konsten att förebygga oönskade beteenden
  • Utveckling på sikt kontra här och nu
I slutänden kan vi inte låta bli att ställa krav på våra barn, men vi måste ställa krav på ett sätt som fungerar.
Tina Wiman
Vill du hyra in mig som föreläsare? Priser och praktisk info hittar du här. Enklast är att kontakta mig via formuläret. Mina kontaktuppgifter finns också längst ner på sidan.
Definitivt är detta föräldrahandboken nummer ett just nu
BTJ